maanantai 18. maaliskuuta 2019

Salikassi, mallia M-05

M-05, se jokaiselle armeijan kanssa jollain tavalla kytköksissä olevalle tuttu maastokuosi. Itse armeijan käyneenä olin pari vuotta sitten tosi innoissani, kun tämä kuvio tuli vapaille markkinoille! Tilasinkin silloin heti ensimyynnistä Varustelekan kautta M05-sadekangasta ja ompelin siitä koirille päheitä takkeja sekä itselleni lapaset.
Nykyään ainakin Eurokangas myy sadekankaana kesämaastokuosia sekä "enstex"-tyylisenä ulkoilukankaana talvikuosia.
Tänään tuli tasan 4 vuotta intistä kotiutumisestani ja sen kunniaksi pitikin taas hiukan verestää maastokuosimuistojaan :')


Muisteloista ihan asiaankin! Jouduin tekemään M05-intervention, kun huomasin kaverini kuljettavan salikamojaan muovipussissa. Siis K-marketin muovipussissa... Itsehän olen sen sortin salihifistelijä, että salikasseja löytyy useita ja salivaatteita muutenkin ihan joka lähtöön (se kuinka usein siellä salilla tulee sitten käytyä onkin ihan oma lukunsa.. :D). Lupasin siis ommella tarvikkeiden hinnalla kaverilleni niin päheen salikassin, ettei hän enää edes harkitsisi muovipussia vaihtoehtona kamojensa kuljettamiseen.


Eurokankaasta M-05 winter-ulkoilukangasta ja vuorikankaaksi palalaarista keltaista sadekangasta. Vetoketju on Kontista, vetimessä lukee REIMA, eli ilmeisesti jotain heidän ylijäämäänsä. Malliin otin ideoita googlettamalla ja piirtelemällä sopiviin mittoihin kaavat. Koko projektiin meni n. 14€ tarvikekuluja ja aikaa n. 3h.


Vetoketjulla on pituutta n. 45cm, eli kokoluokaltaan tämä on juuri sopiva salivaatteiden, -kenkien, pyyhkeen ja juomapullon roudaamiseen. Kantohihnat ovat sen mittaiset, että laukun saa heitettyä olalle mutta tarvittaessa myöskin selkään repuksi esim. pyöräilyn ajaksi.

Koska oma kehu - paras kehu, niin tulihan tästä aika tosi magee! Jopa niin magee, että kävin heti ostamassa lisää tuota maastokangasta ja ajattelin ommella itsellenikin samanlaisen - sen viidennen salikassin siis :D

4 kommenttia:

  1. Jos jossain vaiheessa päätät tehdä tällaisia myyntiin asti, niin täällä yks ostaja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä teen myyntiin, heitäppä sähköpostilla viestiä :)
      ida.leino(at)gmail.com

      Poista