keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Tuttinauha, villisikapaita ja turvalonkero


Siskonpoikani täytti hiljattain 4kk ja koska vauvalle tehdyt käsityöt ovat minun ykköslemppareitani, sain hyvän syyn tehdä tämän setin pojalle lahjaksi.

Villisikatrikoon olen ostanut Tampereen Poppanavakasta jo ennen kuin poika edes syntyi. Tämä oli mielestäni niin symppis kuosi etten malttanut olla haalimatta palasta jo hyvissä ajoin kaappiin marinoitumaan. Kirjekuorikaula-aukollisen paidan kaava on jostain Ottobresta, jonka kerkesin jo palauttaa kirjastoon eli tarkka lehdennumeroa en nyt juuri muista. Koko tässä on muistaakseni 68cm.



Tuttinauhasta sain vinkkiä, että sellaiselle olisi tarvetta. Muistin nähneeni Sormustin-blogissa keinonahasta tehtyjä tuttinauhoja ja ajatus sellaisesta saman tyylisestä jäi heti takaraivoon hautumaan. Nappinjasta satuinkin sitten bongaamaan vaaleansinistä keinonahkaa ja tuttiketjuun härpättimet niin pääsin tuumasta toimeen. Koristeeksi lisäsin hiukan tikkauksia ja pikkumiehen nimestä etukirjaimen.



Turvalonkeromustekalan virkkasin jo viime vuonna, mutta unohdin tyystin antaa sen saajalleen tuolloin. Silmiä tämä mustekala ei saanut, koska tekijän olisi pitänyt oppia ensiksi kirjomaan sellaiset.. Mutta kyllähän tämä silmättömänäkin ajaa asiansa. Ohje löytyi ihan googlettamalla turvalonkeron ohjetta.
Kiinnitysklipsu on Nappinjasta ja olisiko peräti tuo turkoosi puuvillalankakin sieltä joskus ostettu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti