maanantai 15. huhtikuuta 2019

Lintu (ja sen kaverit) vaunuverhossa ja paitana


Rakastan aivan yli kaiken pikkuisten vauvanvaatteiden ja -asusteiden ompelemista ja siksi tulen erityisen onnelliseksi, kun saan tehdä näitä tilauksesta. Tällä kertaa sain tilauksen tytölle sopivasta vaunuverhosta. Mitään sen tarkempia vaatimuksia kuosin/värien suhteen ei ollut, joten päätin hyödyntää tätä kaapista jo löytynyttä linnut+jyrsijät+kukat-trikoota, joka oli ikään kuin oma hutiostokseni Nappinjasta. Tuo kuosihan on kirkkaine väreineen aivan ihana, mutta kehtaanko edes myöntää, että ostin tätä loppusyksystä alun perin tehdäkseni itselleni pari hellepaitaa Karibian reissuamme varten. Olin katsonut netistä, että onpas kiva lintukangas ja kun se sattui vielä olemaan tarjouksessakin, tilasin oitis sitä metrin.
Saatuani trikoon käsiini aloin tarkastelemaan kuosia tarkemmin ja no, enpä sitten tehnytkään siitä itselleni lomapaitoja :D Jotenkaan nuo puput ja marsut vaan eivät ihan taipuneet minun päässäni 25-vuotiaan naisen vaatekaappiin, MUTTA lapsellehan tuo on aivan täydellinen kuosi!

Vaunuverho on samalla omalla kaavallani kuin aiemmatkin vastaavat. Tällä kertaa tein sijoituksen hermojeni eteen ja ostin valmista kanttinauhaa Eurokankaasta. 2 metrin rulla tätä ruudullista kanttia maksoi 2€ ja se riitti mainiosti yhteen verhoon. Vaunuverhon tekemiseen käyttämäni aika puoliintui, kun ei tarvinnut itse leikellä, ommella suikaleita ja silitellä kanttinauhaansa.
Monitoimirenkaat ostin Nappinjasta ja niiden aukoiksi ompelin napinlävet. On muuten huomattavasti kätevämpi ommella napinläpiä, kun viitsii vaihtaa sen siihen tarkoitukseen kehitetyn paininjalan koneeseen...
Yläreunassa on taustapuolella puuvillakangaskaistale tuomassa ryhtiä ja estämästä kiinnitysreunan venymistä.


En millään taaskaan malttanut jättää ompeluksiani tähän yhteen vaunuverhoon vaan tein lisäksi vielä pienen paidan samasta trikoosta. Tässä on kokona n.68cm ja kaavana Ottobre 1/18 bodysta muokattu paita, johon lisäsin nepparihalkion.
Tämän paidan syvin tarkoitus oli oikeastaan harjoitella tuon neppilistan tekemistä. Löysin oikein hyvän ohjeen TÄÄLTÄ ja halusin heti päästä testaamaan tuota tekniikkaa. Hieman on vielä hiomisen varaa lopputuloksessa, mutta käyttövaatteessa tuo on varmasti aivan hyvä.


Jouduin käyttämään mustia neppareita, kun en muita kotoa löytänyt. Nämä nepparit on joitain KAM-tyyppisiä, mutta eri merkkiä ja Eurokankaasta ostettu. Hyvin ne silti sain kiinnitettyä KAM:n kiinanihme-neppipihdeilläni.


Valmiit tuotteet nimikoin tietenkin "Handmade by IITA"-tuotelapuillani.


Vielä minulla olisi pala tätä trikoota jäljellä, täytynee siis katsoa mitä keksin sen tuhoamiseksi. Tarvitsisin nyt pikaisesti pienen tyttövauvan lähipiiriini niin pääsisin toteuttamaan itseäni, anyone?

Trikoo: Nappinja
Kanttinauha & nepparit: Eurokangas
Vaunuverhon kaava: oma
Paidan kaava: Ottobre 1/18 body ilman alaosaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti