torstai 18. huhtikuuta 2019

Softshell-lapaset pyöräilyyn

 
Ihana keväinen ja aurinkoinen keli on saanut minut taas innostumaan pyöräilemisestä! Yleensä harrastan pyöräilyä enimmäkseen metsän puolella maastopyörällä, mutta nyt on tullut muutamaan otteeseen käytyä ihan "normaalillakin" kaupunkifillarillani polkemassa. Reipastuin jopa niin paljon, että pyöräilin yksi aamu töihin ja takaisin 12km matkan suuntaansa (laiskana hyötyliikkujana olin tästä poikkeuksellisesta tilanteesta kovin ylpeä :D). Tästä kaikesta reippaudesta ammensin intoa ommella itselleni pyöräilylapaset!
 
 
Pyöräilylapasten kriteerit:
- tuulenpitävät
- ei liian paksut ettei käpälä ala hikoamaan
- napakasti käteen istuvat ettei jarrujen käyttäminen hankaloidu
- suojaavat rannetta kylmältä
- oltava aivan superhienot, tietenkin!
 
 
Lopputulos on kriteereihin nähden täydellinen! Nappinjan pioni-softshellistä päällinen ja vuorina Nappinjan merinovillasekoitetta. Harmaa resori, sekin Nappinjasta, on tarpeeksi pitkä suojatakseen rannetta, mutta sen saa tarvittaessa taitettua lyhyemmäksikin.
 
 
Ensimmäisellä testilenkillä totesin uudet lapaset oikein hyviksi ja sopiviksi pyöräilykäyttöön. Hieman ne olivat liian ohuet mittarin ollessa pari astetta nollan alapuolella (näpit meinasivat jäätyä!), mutta heti lukeman kivuttua plussan puolelle nämä olivat juuri passelit.
 
 
Lapasten kaava on oma tuotokseni ja kaikki materiaalit ostettu Nappinjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti