tiistai 5. helmikuuta 2019

IKEA-mekko


Voiko IKEAn kankaasta tehdä mekon? No voi!
Kaikki lähti siitä, kun löysin aivan todella kivan mallisen mekon kirpparilta. Valitettavasti tämä kyseinen mekko oli ollut edellisenkin omistajansa mielestä melko täydellinen, sillä sen kulahtaneen kunnon perusteella voin kuvitella, että sitä oli käytetty ja paljon. Sellaisenaan siitä ei enää käyttökelpoista olisi saanut, mutta ostin sen silti. Sijoitin vitosen saadakseni tuon täydellisesti istuvan mekon kaavat talteen leikkaamalla sen paloiksi ja hiomalla osista piirtämiäni kaavoja vielä inan täydellisemmäksi juuri minulle.


Hirmuisessa mekkoinnostuksessani kaivelin kaapistani kaikki puuvillakankaat, joita vain suinkaan olisi ollut riittävän iso pala tällaista mekkoa varten. Muutamasta vaihtoehdosta päädyin tähän Ikean paksuun puuvillakankaaseen ja lopputulos todella yllätti! Tästä tuli oikeasti tosi kiva, vaikka ennakkoluuloni kangasvalintaani kohtaan oli alkuunsa melkoinen.


Milliäkään joustamaton kangas plus prikulleen omiin mittoihini hiotut kaavat olivat hieman huono kombo nimiäisissä, joissa pukeuduin tähän uuteen mekkooni. Juhlissa oli tarjolla ihania herkkuja, joita en kyennyt vastustamaan ja pikkuhiljaa alkoi oikeasti tuntumaan, että mekko räjähtää hetkellä millä hyvänsä päältäni :D Eikä sekään estänyt santsaamasta vielä vähän lisää.. Ahneus yhdistettynä liian istuvaan mekkoon on kyllä paha yhdistelmä!


Huolittelin kaula- ja käsiaukot mustalla resorilla ja vuorittamistouhut unohdin ihan suosiolla. Takaa löytyy vetoketju, joka olisi voinut olla pikkuisen vielä pidempi pukemisen helpottamiseksi. Tällaisenaan minulla ei ole mitään asiaa pukea tätä mekkoa yksinään vaan tarvitsen assistentin siihen projektiin :D


Ulkona on muuten hirveen kivat ja valoisat lumimaisemat, joita hyödyntää näihin blogikuviin! Ja tuo oma takapiha on harvinaisen kätsy, kun voin äkkiä vain kipittää mekossa ulos minuutiksi luonnonhelmaan ottamaan kuvat ja äkkiä takaisin sisälle lämpimään. Eri oli silloin kun vielä asui kerrostalossa keskellä kaupunkia!

Puuvillakangas: IKEA
Kaava: oma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti