keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Ruusuinen joustosamettimekko tilauksesta


Isosiskoni tilasi minulta mekon hänen bongaamastaan kankaasta. Tämä upea joustosametti on Nappinjasta ja sattuipa vielä olemaan tarjouksessa à 10€/m! En aluksi tiennyt, millaisen mekon siskoni haluaa ja ohjeistin ostamaan varmuuden vuoksi parisen metriä kangasta. "Suureksi harmikseni" tähän hänen haluamaansa malliin meni vain about metri kangasta ja "jouduin" kuluttamaan loput kankaasta ihan omiin ompeluksiini.. Mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa, nyt siihen tilausmekkoon:


Toiveena oli malliltaan hyvin pelkistetty A-linjainen mekko, jossa on vain rintamuotolaskokset. Sain malliksi hyväksi todetun kaupan valmismekon, jota apuna käyttäen piirsin sopivat kaavat. Kangas on itsessään niin upea, että tuollainen yksinkertainen malli päästää sen oikein kunnolla oikeuksiinsa.


Säädettävä mallinukke oli aivan loistava apuri tässäkin projektissa! Muutamalla säädöllä sain nuken siskoni mittoihin, jonka jälkeen keskeneräisen mekon istuvuuden varmistaminen helpottui huomattavasti.
Mekkoa voi käyttää ihan tuollaisenaan tai yhdistää siihen tuo ensimmäisen kuvan keinonahkavyö, jonka olen ommellut joskus aiemmin siskoni toiveesta.




Joustosametti: Nappinja
Kaava: oma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti