lauantai 2. helmikuuta 2019

Pioneja paitaan!


Vihdoinkin sain aikaiseksi (lue: raaskin) ostaa Nappinjan supermegaihanaa pionia! Vaikka tämä kuosi tuleekin joka päivä some-kanavissa vastaan vähintäänkin sen sata kertaa, en ole vieläkään kyllästynyt tähän ihanuuskankaaseen. Ihan en kuitenkaan niin hurjaksi heittäytynyt, että olisin pakalta tätä suoraan ostanut vaan hyödynsin Nappinjan Porin kivijalkamyymälän kilohinnoiteltua palalaaria ja noukin tämän trikoon sieltä.


Palalaarien huono puoli toki on se, että palat ovat just sen kokoinen kuin ne sattuukin sitten olemaan. Tämä pala sattui olemaan n. 55cm x TL eli ei riittänyt sellaisenaan paidaksi. Kovasti mietin, miten lähtisin toteuttamaan tällä "liian pienellä" palallani paitaideaani, mutta en keksinyt mitään tarpeeksi simppeliä ja kivannäköistä tapaa yhdistää kuviotrikoota yksiväriseen. Heitin lopulta fb:n Ompeluelämää-ryhmään kyssäriä aiheesta ja minulle vinkattiin TÄMÄ Kangaskapinan Aalto-paidan ilmaiskaava. Enpä ollutkaan aiemmin siihen törmännyt!


Hyödynsin Aalto-paidan ideaa pitkähihaiseen peruspaitaan ja tästähän tuli tosi kiva! Hihoihin lisäsin tehosteeksi vielä kaistaleet Pionia, kun sitä kerran sopiva palanen vielä jäi. Paidan peruskaava on Joka tyypin kaavakirja 1:stä. Arvoin aikani pääntien huolittelun suhteen, että laitanko mustaa resoria vai Pionista kaistaleen. Päädyin Pioniin ja ihan hyvä päätös se oli. (Köh, köh, meikäläisen kaksoisneulatikkaus yhtä kuin kaksi suoraa ommelta vierekkäin.. Ei ihan taas oppikirjojen mukaan :D)


Tykkään tästä lopputuloksesta ihan hirmuisesti. Kun itse tekee niin saa just sellaista kuin haluaa! Näitä tulee varmasti vielä lisää.
Pioni-pala maksoi 25€/kg-laarista n. 4,5€ ja musta trikoo löytyi kaappien kätköistä. Tämähän on siis lähes ilmainen paita (jos ei kulutettua aikaa ota huomioon).


Pioni-trikoo: Nappinja
Musta trikoo: Poppanavakka
Kaava: oma (hyödyntäen Kangaskapinan Aalto-paitaa ja Joka tyypin kaavakirja 1:en peruspaitaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti