sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Pingviinejä yöhaalarissa ja kypärämyssyssä


Kaikki lähti siitä, kun näin tämän älyttömän suloisen collegekankaan Nappinjan myymälässä ja minun oli aivan pakko saada siitä siskoni pojalle haalari. Ostin kangasta tarvittavan määrän ja suuressa inspiraatiossani ompelin siitä heti haalarin, kypärämyssyn, housut ja vaunuverhon. Olin lopputulokseen oikein tyytyväinen ja sain hyvän ajatuksen heittää haalari, myssy ja pöksyt pesukoneeseen, jotta ne voisi sitten ottaa heti käyttöön kun päätyvät saajalleen. Arvata saattaa miten siinä kävi... No nehän kutistuivat koosta 62cm about kokoon 52cm. Mahtoiko ihan hiukan ottaa kupoliin sillä hetkellä?

Toisaalta parempi näin, että tämä kutistumisongelma ilmeni tässä vaiheessa ja pystyin vielä korjaamaan tilanteen. Kävin ostamassa uuden, hieman edellistä isomman kankaan ja pesin sen ENNEN ompelua (kuten tottakai kuuluisi aina tehdä, mutta minkäs sitä malttamattomuudelleen voi..)
Mittailin huvikseni kankaan ennen ja jälkeen pesun ja 30-asteessa 85cm tätä collegea kutistui 72 senttiin!
 

Haalari on kokoa 62-68cm ja kaavana käytin Ottobre 1/18 mallia 4 (Pumpulipilvi). Resori ja vetoketju ovat myöskin Nappinjasta.
Mallina tuo on mielestäni kiva, kun vetskari ulottuu melko pitkälle alas asti. En toki vauvoista paljoa tiedä, mutta voisin kuvitella tuon ominaisuuden helpottavan melkoisesti vaipanvaihtoa sekä pukemista ylipäänsä. 


Ompelin myöskin uuden kypärämyssyn kutistuneen tilalle. Tämän pitäisi nyt mahtua n. 3kk-ikäiselle. Kaava on oma, jonka piirtämiseen käytin apunani kirpparilta ostamaani valmismyssyä. Alkuperäisessä kutistuneessa versiossa oli alareuna huoliteltu saumurilla, mutta koska saumurini irtisanoi yhteistyösopimuksensa tähän 2.0-versioon en huolittelua saanut.


Tilasin pari viikkoa sitten Etsystä ompelumerkkejä omalla tekstillä. Aiemmat merkkini tilasin monta vuotta sitten ja niitä riittikin tähän päivään saakka. Nyt jouduin täydentämään varastojani ja pistin 200kpl näitä tilaukseen josko taas hetkeksi aikaa piisaisi. Postikuluineen nuo 200kpl merkkiä Ranskasta tilattuna maksoivat n. 19€.
Hieman tämä uusi merkki on edellistä isompi, mikä oli lievä pettymys.. Mutta sen siitä saa, kun hätähousuna tilailee sen enempää mittoja katselematta.


Nämä ihanat pingviinit taapersivat siskon pojan nimiäislahjapakettiin ja toivon, että kangas on myös siskoni mielestä yhtä ihana kuin minusta!

1 kommentti: