keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Vila&Ratita-pikkulaukku



Olen jo pitkään hautonut ajatusta arkisen pikkulaukun ompelemisesta. Olen itseasiassa maailman surkein käyttämään mitään laukkuja, mikä taas tarkoittaa sitä, että sullon kaikki mukana kulkevat tavarani taskuihini ja kuljen taskut pullollaan kaikkea mahdollista roinaa.. Ei kovin naisellista kuulemma :D
Ajattelin nyt sitten kuitenkin josko tekisin itse sen laukun niin ehkä sitä tulisi myös käytettyä. Toistaiseksi olen ulkoiluttanut tätä jo kaksi kertaa eli tuplaten sen mitä montaa muuta laukkuani!

Halusin käyttää laukkuun kaapissa vuosia marinoitunutta Eurokankaan keinonahkaa ja testata sillä alikeompelutekniikkaa. Tehostekankaana käytin hopeanhohtoista lycratrikoota vahvikehuovalla tuettuna. Vetoketju on joskus Tuurin kyläkaupasta ostettu ja vuorikangas Eurokankaan vitosen säkistä. Hihnan lainasin kaapissa hautuneesta vanhasta laukusta.


Kuvion piirsin hyödyntäen koiristamme valokuvaajalla otettuja profiilikuvia. Nuo kyseiset potretit olisi tarkoitus kehystää seinälle kunhan vain saisi aikaiseksi vietyä teetetyt suurennokset kehystämöön… Ehkä sitten joskus jos silloinkaan :D
Kuvat on ottanut Eeva Meusel, tässä alkuperäiset otokset Vilasta ja Ratitasta:




Tästä tuli minun makuuni juuri täydellinen; sopivan arkinen, hitusen bling ja kooltaan juuri optimaalinen.




Olen jo pidempään lupaillut itselleni, että käytän Pfaffini ja Bernetteni huollossa heti kun vain saan jostain ylimääräistä rahaa. No, valtiohan muisti raskaan työn raatajiaan tammikuun palkan mukana maksetulla lisäerällä eli minulta loppuivat tekosyyt olla viemättä näitä rakkaita härveleitäni huollettavaksi. Sain erittäin hyvää palvelua Porin Ompeluliike Juntusesta ja he huolsivat koneeni alle kahdessa vuorokaudessa. Nämä olivatkin kuulemma jo huollon tarpeessa.. Enkä yhtään ihmettele! Ompelukoneella on ikää 7 vuotta enkä ole koskaan vielä käyttänyt sitä missään. Saumuri on mummini perintöä eli sen iästä en ole täysin varma, mutta vanha se väkisinkin on. Minun käytössäni saumuri on jaksanut tikata jo yli kymmenen vuotta eikä sekään ole ainakaan viimeiseen seitsemään vuoteen päässyt huollettavaksi. Nyt pitäisi taas tikin kulkea kuin unelma, ihanaa!
 


PS. Jos joku tahtoo tutorialin tuohon laukkuun, kommentoihan alle niin väsään ohjeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti