maanantai 21. tammikuuta 2019

Vaunuverho + tutorial


Aiempien postausten nimiäislahjapaketin jatkoksi ompelin suloisesta pingviinicollegesta vielä vaunuverhon. Kooltaan tämä on n. 54x45cm ja rengasaukkojen etäisyys 12cm (mikäli joku innostuu ideasta ja haluaa ommella vastaavan). 

Tämä on jo toinen vaunuverho, jonka siskolleni ompelen. Ensimmäisessä versiossa korvasin alkuperäisen ajatukseni tehdä renkaiden aukot sirkkarenkaista ompelemalla niihin napinlävet. Sirkkarenkaat olisivat toki olleet siistimmät, mutta nähtyäni niiden hinnan Eurokankaassa (1,4€/kpl eli yht. 7€ pelkät aukot) sain valuuttakrampin ja päädyin tähän huomattavasti edullisempaan plän beehen. Eka vaunuverho siis toimi ikään kuin testiversiona ja osoittautui ihan yhtä toimivaksi kuin sirkkaversiokin.
Ensimmäisen vaunuverhon hohtava kettutrikoo Nappinjasta:




Työvaiheiltaanhan vaunuverho on hyvinkin simppeli:

- Leikkaa n. 54x45cm pala kangasta ja pyöristä siitä yläreunat. 

- Leikkaa yläreunaan vahvikekangas ja/tai silitä tukikangasta sinne. Tuo kaistale estää venyviä kankaita venymästä kiinnitysreunastaan muodottomaksi ja tuo verholle ryhtiä. Alla olevassa kuvassa näkyy harmaa puuvillakangaskaistale, jonka alareunan huolittelin saumurilla ja ompeli yläreunasta apuompeleella kiinni collegeen (helpottaa kanttinauhan ompelua kun kankaat ovat toisissaan kiinni). Etupuolella oleva heijastinnauha tuo toki turvaa pimeässä, mutta se myöskin kiinnittää tukikangaskaistaleen alareunan verhoon.


- Huolittele reunat kanttinauhalla. Itse silittelin kanttinauhan puuvillakankaasta, mutta valmisversio olisi säästänyt huomattavasti a) aikaa b) hermoja.

- Lisää sirkkarenkaat tai ompele napinlävet renkaita varten. Reikiä tulee 5kpl, joista yksi on keskellä ja seuraavat 12cm välein siitä. Toki jos sinulla on vaunut siinä käden ulottuvilla niin kannattaa hieman sovitella renkaiden sijaintia parhaaksi mahdolliseksi.

- Lisää halutessasi alareunaan kiinnitysnauhat ja pujottele monitoimirenkaat paikoilleen. Valmis!


Monitoimirenkaat ostin Nappinjasta à 0,85€/kpl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti