maanantai 28. tammikuuta 2019

Vaaleanpunaisia glitter-yksisarvisia


Ompelin tilauksesta pienelle tytölle ristiäislahjaksi setin vaaleanpunaisia yksisarvisia. Trikoo on Nappinjasta ja minusta se on kaikessa ällösöpössä tyttömäisyydessään aivan ihana. Alun perin tarkoituksenani oli tehdä vain tuo yöhaalari, mutta koska tämä ihanan pehmoinen pienillä glitter-yksityiskohdilla höystetty trikoo inspiroi minua aivan valtavasti, surruttelin loppupalasta vielä kypärämyssyn, lakin ja housut. Tunnistatteko te tän tunteen, kun joku kangas on vaan niin ihana ettei malta jättää sitä palaakaan kuleksimaan? :D



Yöhaalarin (tai miksei päiväkin?) ompelin Ottobren (1/18, malli 4) kaavoilla. Jälleen täytyy tuota kaava hehkuttaa, on mielestäni todella hyvä ja kätevästi muokattavissa oman maun mukaiseksi.
Omistan tällä hetkellä tasan yhden Ottobren ja se on juurikin tuo 1/18, jonka löysin uutta vastaavassa kunnossa kirpparilta à 3€. Se oli muuten harvinaisen hyvin käytetyt 3€!



Tämän pikkuisen trikoolakin kaava on myöskin Ottobresta, muistaakseni tuosta samaisesta 1/18. Olen melko tehokas pyörittämään koko Porin kirjaston Ottobre-valikoimaa kotonani niin ei aina jaksa muistaa, mistä lehdestä mikäkin kaava on.


Kypärämyssyn kaavan piirsin kirpparilta löytyneestä valmismyssystä, jonka leikkelin osiksi ja hiukan muokkailin. Keskikaistaleen sauma kertoo, että tässä kohtaa alkoi jo pikkuhiljaa trikoo hiipumaan, mutta lisää ihanuuksia oli ommeltava!
Tunteeko kukaan muu kypärämyssyä nimellä "äidin kulta"? Itselleni on iskostettu tuo termi takaraivoon lapsesta saakka ja olen vallan joutunut opettelemalla opettelemaan kypärämyssy-sanan käyttöä :D


Lopuista tilkuista kasailin vielä pikkuiset pöksyt. Yllättävän riittoisa tuollainen 55cm trikoota onkin, kun siitä tekee näin pienen pikkuisia juttuja!
Hirmuinen vauvanvaatekuume (huom! vauvanVAATEkuume) vaivaa kyllä tätä ompelijaa! Näitä on niin ihana ja nopea ommella. Ja saa käyttää kaikkia supersöpöjä kankaita!

Yksisarvistrikoo & vaaleanpunainen resori & vetoketju: Nappinja
Haalarin & lakin kaavat: Ottobre 1/18
Kypärämyssyn & housujen kaavat: oma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti